Projectondersteuner vacature
Copyright © 2014 - 2023
Van Hes Projectmanagement

> 1100
Completed Best Value Training
1100
Happy Customers since 2014

Projectondersteuner vacature

Van Hes Projectmanagement is op zoek naar een proactieve projectmanager!


Van Hes Projectmanagement is een organisatieadvies- en coaching bureau, gespecialiseerd in integrale verbetertrajecten met als expertise gebieden: organisatieontwikkeling, projectmanagement, risicomanagement, inkoopmanagement & contractmanagement en innovatie. Wij helpen organisaties bij het efficiënter en effectiever inrichten van hun processen en organisatie, zodat ze goed uitgerust zijn voor de toekomst. Onze aanpak is gebaseerd op logica, gezond verstand en mensen in hun kracht zetten.  


Onze cultuur
Van Hes Projectmanagement staat voor eigenwijs, vernieuwend, lef, resultaatgericht, betrokken, betrouwbaar, hoge kwaliteit, klantgericht. Ons streven is om toonaangevend te zijn ons vakgebied. We vinden het belangrijk om waarde toe te voegen aan de opdrachten die we vervullen. Daarnaast vinden we het als collega’s belangrijk om elkaar te helpen, om bij te dragen aan elkaars ontwikkeling, waarbij het uitgangspunt is dat iedereen wordt ingezet op zijn of haar kwaliteiten.

Facts & figures Van Hes Projectmanagement

  • Opgericht in 2011
  • Actief bij overheden en bedrijfsleven
  • Meer dan 100 klanten in Nederland en meer dan 20 klanten in Noorwegen
  • Daarnaast actief in Tsjechië en België
  • Actief in diverse sectoren als infrastructuur, IT, facilitaire dienstverlening, food, zorg, energie en bouw
  • Begeleiden en coachen van projecten en organisaties van start tot eind
  • Meer dan 10 verschillende trainingstrajecten, waaronder Best Value certificeringstrainingen, met een waardering >9

Onze werkwijze

Binnen de kaders van onze groeistrategie krijgt iedereen de ruimte om zijn aanpak en potentieel te tonen. Jouw inbreng en suggesties voor verbeteringen zijn vanzelfsprekend, daar worden we als team sterker van. Wij werken projectmatig en resultaatgericht. Iedereen heeft zijn eigen rol en bijdrage in het team. Dit betekent dat wij veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid bieden en vragen. Omdat we regelmatig in duo’s werken, wordt het leren van elkaar gestimuleerd. Wekelijks hebben we een samenwerkings-dag en eens per maand intervisie. Daarbuiten plant iedereen zijn eigen opdrachten in. Het volgen van opleidingen en behalen van certificaten wordt gestimuleerd.

Ons team

Ons team bestaat uit gedreven consultants met passie voor het vak. Wij hebben de ambitie om Van Hes Projectmanagement uit te laten groeien tot het beste organisatieadvies- en coaching-bureau op het gebied van integrale verbetertrajecten. Dit bereiken we alleen met de juiste mensen. Medewerkers die alles weten van organisatieontwikkeling, projectmanagement, risicomanagement, inkoopmanagement, contractmanagement en innovatie. Die onze klanten ondersteunen om succesvol te zijn in het realiseren van hun ambities. Maar vooral de mensen die goed bij ons passen.

Een aantal van onze lopende opdrachten

Organisatie ontwikkel opdracht:

dit betreft een strategisch partnership met een Noorse middelgrote (900 medewerkers) aannemer voor minimaal drie jaar. Van Hes verzorgt voor de Noorse aannemer een organisatie ontwikkel traject. Door te ondersteunen bij in eerste instantie een viertal infrastructurele projecten (waarvan twee Best Value), variërend van 60 tot 180 miljoen euro in de uitvoering, o.a. bij het meten, analyseren en verbeteren van de prestaties worden verbeteringen doorgevoerd. Daarnaast coacht Van Hes de projectteams in houding en gedrag om zo de samenwerking onderling te optimaliseren, o.a. door het verzorgen van project start-ups en follow-ups. De coaches van Van Hes helpen zowel de teams als het management bij het toepassen van het benutten van expertise, transparantie en win-win in de dagelijkse praktijk.

Uitvoeringsbegeleiding van (Best Value Projecten):

Van Hes Projectmanagement verzorgt voor meerdere Best Value trajecten de uitvoeringsbegeleiding. De begeleiding bestaat uit het helpen bij het opstellen en meten van de KPI’s, ondersteunen met werken van de Weekly Risk Report, analyseren en leren van huidig project voor toekomstige projecten, bijwonen van contract overleggen, coachen op houding en gedrag, verzorgen van project start-ups en follow-ups. Wij doen dit voor infra, onderhoud, IT, gebiedsinrichting en dienstverlening projecten. Daarnaast vervullen wij ook interim projectmanagement opdrachten.

Tenderbegeleiding:

Van Hes Projectmanagement begeleidt diverse inschrijvers bij tenders waarbij de kwaliteit een belangrijke rol speelt. Onze aanpak kent zijn grondslag in de Best Value aanpak die leert dat de start van een project de grootste invloed heeft op het eindresultaat. Dit betekent dat het belangrijk is om te starten met het goed doorgronden van de klant en de klantvraag en dit vervolgens te spiegelen aan de expertise van de inschrijver. Wij weten door ervaring dat de expertise van het beschikbare team bepalend is voor het succes. We hebben een werkwijze ontwikkeld die resulteert in een hitrate van >70%. Onze opdrachtgevers zijn heel divers, variërend van infrastructuur tot IT, zorg, food, onderhoud en agricultuur. In 2018 zijn we samen met een grote aannemer als hoogste geëindigd (van 6 percelen, gemiddeld 4 inschrijvers per perceel) bij een 9-jarig onderhouds- en investeringsopdracht (2.5 tot 3.5 miljard euro), in de bestaande infrastructuur van de luchthaven Schiphol.

Inkoop & contract begeleiding:

Van Hes Projectmanagement begeleidt veelal overheden bij het efficiënter en effectiever inkopen van projecten en diensten. Wij begeleiden van start tot oplevering een inkooptraject via een duidelijk en vastomlijnd proces, op maat gemaakt voor de betreffende opdracht. Op dit moment verzorgen wij inkoop begeleidingstrajecten in de infrastructuur, onderhoud, externe inhuur, implementatie wetgeving, IT voor waterschappen, gemeenten, provincies en het rijk. Door hierbij los te laten, variëren de resultaten van grotere kostenbesparing tot het behalen van prestaties die niet voorzien waren, zoals bijvoorbeeld het reduceren van de CO2 uitstoot met 20%.

 

Wat wij ook doen

Trainingen:

Gemiddeld eens per maand verzorgt van Hes Projectmanagement de tweedaagse basistraining Best Value B-certificering. Inmiddels zijn er meer dan 600 mensen B-gecertificeerd via van Hes Projectmanagement en onze training wordt met een 9 of hoger gewaardeerd. Bij voorkeur ontvangen wij zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers vanuit verschillende werkvelden in 1 training, omdat we zien dat dit bijdraagt aan het elkaar leren kennen en leren van elkaar. Daarnaast ontwikkelen en verzorgen we trainingen en Masterclasses op maat. Zo hebben we in 2018 de 7-delige Masterclass Hitrate Offertes verhogen ontwikkeld en verzorgd. In 2019 staat een 7-delige Masterclass Persoonlijk Ontwikkeltraject voor studenten van een MBO op het programma.

We zoeken een projectondersteuner

Voel je je aangesproken door onze werkwijze en cultuur en heb jij een goed analytisch vermogen? Ben jij recent afgestudeerd of zoek jij doorgroeimogelijkheden, ben je zelfstandig, proactief en wil je werken in een bevlogen en kundig team en meebouwen aan de van Hes Projectmanagement-organisatie? Dan zoeken we jou!

Als projectondersteuner ben je een ondersteuner voor zowel je collega’s binnen van Hes Projectmanagement als voor onze opdrachtgevers. Je ondersteunt en bent werkzaam bij interim-opdrachten, workshops en adviesklussen bij overheden en bedrijfsleven in de sectoren: infrastructuur, IT, facilitaire dienstverlening, food, zorg, energie en bouw. Daarnaast word je ingezet ter ondersteuning van onze trainingen. Werkzaamheden bestaan o.a. uit het voorbereiden van trainingen en bijeenkomsten, het beheren van voortgangsrapportages en het schrijven en reviewen van dossiers.

Meer weten/ interesse kenbaar maken?

Wil je meer over ons weten of wil je in contact komen om kennis te maken? Bel dan met Susan op 06-10398537 of mail haar op susan@vanhesprojectmanagement.nl.