Van Hes

Vijf jaar bloeiende samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer

De afgelopen jaren zien we steeds meer focus op samenwerking opdrachtgevers en opdrachtnemers. Bij projecten ligt de essentie van succes vaak in het opbouwen van een robuust partnerschap. Dat is waar wij vijf jaar geleden mee begonnen bij een gemeente en aannemer en vandaag de dag… drie projecten en vijf jaar later… is er een sterk partnerschap tussen deze teams ontstaan ondanks onrust, inflatie en vertragingen. Hoe hebben we het gedaan? Allereerst: het is een teamprestatie van de teams van de gemeente, aannemer en ons.

Eind 2018 heeft deze aannemer onze hulp ingeroepen om hen te ondersteunen bij het maken van een aanbieding. Het aanbod bestond o.a. een aanpak voor de ‘samenwerking’, en dan SMART omschreven. Ons aanbod kwam als beste uit de bus en de opdracht werd aan ons gegund. Bij de opstart hebben we meteen een eenvoudige en begrijpelijke KPI voor samenwerking gecreërd.

Elke 4 weken beoordelen de teams elkaar op 3 verschillende samenwerkingsonderdelen. De beoordeling bestaat uit een score (10 – 5 – 1) en een onderbouwing van de score. Tijdens al geplande overleggen worden de beoordelingsresultaten besproken…. . Het doel was om tenminste gemiddeld boven de 8 te komen. Al tijdens het eerste project werd het doel ruimschoots bereikt! Ook hieruit blijkt dat wat je aandacht geeft groeit!

Vijf jaar, ruim 80 assessments, 20 gecoachte projectleden en 3 projecten later is het resultaat in cijfers: meer dan 90% van de beoordelingen is een 10!  Ondanks het wisselen van teamleden in beide teams hebben we met consequente aandacht en coaching van de teams dit mooie resultaat bereikt.

Inmiddels is het derde project bijna afgerond en komt er een einde aan deze samenwerking Gewapend met een schat aan ervaring en een gedeelde visie op samenwerking, beginnen de gemeente, aannemer en  wij aan nieuwe reizen.

#samenwerking #opdrachtgever #opdrachtnemer #coaching #teams #KPI

Delen

Meer blogs

Heb je een vraag?

We staan altijd klaar om deze te beantwoorden!